Telefoon abonnement en BKR

Voorheen was het zo dat een telefoon abonnement (en dan bedoelen we het afsluiten hiervan) werd geregistreerd bij het BKR. Zoals je wellicht wel weet is dit de instantie die bijhoudt hoe het zit met het lenen van geld in Nederland en wie dat allemaal doet. Een telefoon abonnement afsluiten viel dus voorheen onder een soort van lening. Doordat het afsluiten van een telefoon abonnement werd gemeld bij het BKR werd er door de providers ook standaard direct een check uitgevoerd om te zien of je nog leningen en dergelijke had lopen. Het kon dus zomaar zijn dat wanneer je negatief geregistreerd stond je het afsluiten van je telefoon abonnement wel kon vergeten. Een groot nadeel dus, die toetsing bij het BKR.

Omgekeerd was het ook het geval dat wanneer je bijvoorbeeld een keer te laat was met betalen voor je telefoon abonnement en je vervolgens een keer een lening wilde afsluiten dit niet mogelijk was door de betalingsachterstand die was opgelopen bij je telefoon abonnement.

BKR toetsing en BKR registratie afgeschaft

Ga je nu een telefoon abonnement afsluiten, bijvoorbeeld in de vorm van sim only, dan hoef je je geen zorgen te maken over de BKR registratie en de BKR toetsing, want deze zullen er niet komen. Het is dus voor iedereen mogelijk een sim only abonnement af te sluiten, want het BKR speelt geen rol van betekenis meer. Toch kan een aanvraag alsnog worden afgekeurd, want een provider zal wel degelijk kijken wie je bent en of je geschikt bent. Hier hebben providers hun eigen bronnen voor, maar over het algemeen zul je je geen zorgen hoeven te maken over het feit of je voor een telefoon abonnement wordt goedgekeurd.