Wat is sim only?

Sim only is simpel gezegd gewoon een los abonnement voor je mobiele telefoon. Dit is de meest goedkope manier om een telefoon abonnement af te sluiten. De andere optie die je hebt is een telefoon abonnement afsluiten samen met de aankoop van een mobiele telefoon. Doe je dit echter, dan zijn de kosten van de mobiele telefoon zelf natuurlijk in het abonnement verwerkt en hier betaal je dan 1 of 2 jaar abonnementskosten voor. Zoals je zult begrijpen is deze variant stukken duurder dan de sim only variant en dat maakt sim only ook een meer dan uitstekende optie.

Sim only zoveel voordeliger?

Het is absoluut waar dat je met een sim only abonnement heel veel malen voordeliger uit bent dan wanneer je dus via de andere optie een telefoon abonnement afsluit. Om van het goedkope van sim only gebruik te kunnen maken is het echter wel noodzakelijk, en dat zul je begrijpen, dan je een telefoon hebt. Je sluit alleen een telefoon abonnement af, dus zonder telefoon zul je helaas niet ver komen. Dit is echter niet de enige voorwaarde, want naast het feit dat je een telefoon moet hebben is het ook zo dat deze geen simlock mag bevatten. Een telefoon die namelijk een simlock heeft is niet geschikt om een andere simkaart in te steken dan de simkaart waarvoor deze gelockt is. Zonder simlockvrije telefoon zul je dus niets aan sim only hebben. Het is wel zo dat ook simlockvrije telefoon zonder al teveel moeite simlockvrij kunnen worden gemaakt, zodat deze alsnog geschikt is voor sim only.

Met een sim only abonnement haal je gewoon hetzelfde abonnement is huis als hoe je deze al kent. Het is dus niets nieuws, alleen ontbreekt er dus een telefoon. Vandaar dat de goedkoopste sim only providers ook met zulke goede aanbiedingen op de proppen kunnen komen.