Goedkoop telefoon abonnement

Bij het afsluiten van een telefoon abonnement zal het voor de meesten van ons toch het meest belangrijke zijn dat het telefoon abonnement goed betaalbaar is. Met andere woorden moet een telefoon abonnement dus gewoon goedkoop zijn, maar tegelijkertijd is het toch ook zeer belangrijk dat deze wel goed voorziet in wat we ook echt nodig hebben iedere maand. Alleen maar besparen op een telefoon abonnement lijkt dus geen goede optie, want zoals je inmiddels al hebt kunnen zien is een sim only abonnement al af te sluiten voor een paar euro. Puur voor een goedkope sim only aanbieding gaan is dus alleen maar slim als dit ook echt lonend voor je is en de beschikbare data volstaat voor je.

Goedkoper uit zijn met 2-jarig abonnement

De beredenering die er soms wordt gemaakt is dat het goedkoper kan zijn een 2-jarig telefoon abonnement af te sluiten, dan te kiezen voor de 1-jarige variant. Dit is in veel gevallen volslagen onzin, want met een 2-jarig sim only abonnement zul je hetzelfde voordeel behalen als met de helft van de looptijd. Bij een telefoon abonnement met telefoon ligt dit wel helemaal anders. Hierbij kan het namelijk wel rendabel zijn om voor een langere looptijd te kiezen, aangezien je dan in veel gevallen toch de maandelijkse lasten iets af ziet nemen. Of het uiteindelijk ook rendabeler is? Waarschijnlijk niet, want in totaal zul je veel meer betaald hebben aan het einde van de looptijd dan wanneer je voor een 1-jarig telefoon abonnement zou hebben gekozen. Dit vooraf eens uitrekenen zal je dit ook laten zien.

Sim only met tablet

Sim only is niet alleen voor mobiele telefoons, maar ook voor de tablet is sim only zeer geschikt. Overigens is sim only niet voor elke tablet geschikt, maar dit hangt af van de tablet. Bij tablets kan men namelijk het onderscheid maken tussen 2 verschillende soorten. Het eerste soort is de meest gebruikte en dat is de tablet met alleen wifi. Hiermee kun je dus wifi signalen oppikken en gratis mobiel internetten. De meeste mensen gebruik een tablet thuis en daar kun je dus de tablet gebruik laten maken van het internet netwerk dat je thuis gebruikt. Een tablet met alleen wifi is ook de meest goedkope variant.

Tablet geschikt voor mobiel internet

Wil je een tablet die geschikt is voor mobiel internet, dan is het zaak te kiezen voor een tablet met 3G (tegenwoordig zijn er overigens ook tablets met 4G). In elk geval zul je dus wel een tablet moeten aanschaffen die hiervoor geschikt is, want anders zal mobiel internetten verder dan met een wifi signaal dat je onderweg kunt oppikken niet mogelijk zijn en dus is ook sim only dan geen optie.

Als sim only echter wel een optie is wil je natuurlijk de goedkoopste aanbieding hebben. Voor de goedkoopste sim only aanbieding dien je wel te kijken naar sim only die daadwerkelijk geschikt is voor tablets, aangezien deze sim only verschilt van de sim only voor de mobiele telefoon. Sim only voor de tablet is relatief goedkoop, maar ook hierbij is het zaak bij diverse providers een kijkje te nemen voor het aanbod.

Telefoon abonnement en BKR

Voorheen was het zo dat een telefoon abonnement (en dan bedoelen we het afsluiten hiervan) werd geregistreerd bij het BKR. Zoals je wellicht wel weet is dit de instantie die bijhoudt hoe het zit met het lenen van geld in Nederland en wie dat allemaal doet. Een telefoon abonnement afsluiten viel dus voorheen onder een soort van lening. Doordat het afsluiten van een telefoon abonnement werd gemeld bij het BKR werd er door de providers ook standaard direct een check uitgevoerd om te zien of je nog leningen en dergelijke had lopen. Het kon dus zomaar zijn dat wanneer je negatief geregistreerd stond je het afsluiten van je telefoon abonnement wel kon vergeten. Een groot nadeel dus, die toetsing bij het BKR.

Omgekeerd was het ook het geval dat wanneer je bijvoorbeeld een keer te laat was met betalen voor je telefoon abonnement en je vervolgens een keer een lening wilde afsluiten dit niet mogelijk was door de betalingsachterstand die was opgelopen bij je telefoon abonnement.

BKR toetsing en BKR registratie afgeschaft

Ga je nu een telefoon abonnement afsluiten, bijvoorbeeld in de vorm van sim only, dan hoef je je geen zorgen te maken over de BKR registratie en de BKR toetsing, want deze zullen er niet komen. Het is dus voor iedereen mogelijk een sim only abonnement af te sluiten, want het BKR speelt geen rol van betekenis meer. Toch kan een aanvraag alsnog worden afgekeurd, want een provider zal wel degelijk kijken wie je bent en of je geschikt bent. Hier hebben providers hun eigen bronnen voor, maar over het algemeen zul je je geen zorgen hoeven te maken over het feit of je voor een telefoon abonnement wordt goedgekeurd.

Gratis sms versturen

Bij het kiezen van de juiste provider is onbeperkt sms’en mogelijk, maar in feite hoef je helemaal niet voor onbeperkt sms’en te kiezen, aangezien je via internet ook via allerhande websites gratis tekstberichtjes kunt sturen naar je vrienden en familie. Als je dus gewoon mobiel internet op je telefoon hebt kun je een aantal websites bezoeken waarbij een gratis sms versturen een koud kunstje is. Natuurlijk kan het gratis versturen van een sms ook nog erg overbodig zijn indien je mobiel internet hebt, want als je mobiel internet hebt heb je ongetwijfeld ook Whatsapp op je telefoon zitten. Als dat het geval is is dat natuurlijk nog altijd goedkoper dan het kopen van een onbeperkte sms-bundel.

Mocht je nou toch geïnteresseerd zijn in het versturen van gratis sms’jes om wat voor reden dan ook, dan kun je hier gewoon de zoekmachine voor gebruiken. Door namelijk gewoon in de zoekmachine in te vullen waar je naar op zoek bent (in dit geval is dat dus het versturen van een gratis sms bericht) kun je namelijk direct de websites vinden waar dit op mogelijk is. Vaak moet je wel eerst even een account aanmaken, maar dit is iets eenmaligs. Als je eenmaal een account hebt aangemaakt kun je zo vaak van de gratis service gebruik maken als je zelf wilt, dus dat is een erg goedkope manier om tekstberichten te versturen en dit zal altijd goedkoper zijn dan welke sms-bundel dan ook.

Beste sim only

Wie is de beste sim only provider? Dat is waarschijnlijk een vraag die wel in je opkomt, maar die voor ons moeilijk is te beantwoorden. In elk geval zijn we ervan overtuigd dat je de beste sim only provider zult gaan vinden in het overzicht dat we voor je samengesteld hebben. Als je de zaken die je zoekt in een sim only abonnement kunt vinden bij provider Simyo zal daar ook onze voorkeur naar uit gaan om die te bestempelen als de beste sim only provider. Zij hebben namelijk gewoon de meest goedkope tarieven voor je. Maar dan is het zoals gezegd nog wel belangrijk dat ze ook de diensten aanbieden waar je naar op zoek bent. Is dit namelijk niet het geval, dan zullen zij dus voor jou ook niet de beste sim only provider zijn.

Het beste sim only abonnement vindt je hier

Het beste sim only abonnement ga je ongetwijfeld hier vinden, want de providers zijn gewoon ontzettend goed met zowel het aanbieden van de diensten als met de prijzen. We hebben getracht de providers uit het overzicht ook nog zoveel mogelijk op de juiste volgorde te zetten en dan zijn we uiteraard begonnen bij de provider die volgens ons wel de titel ‘beste sim only provider’ verdient, namelijk Simyo. Daar komt dan Tele2 met haar tarieven nog het meest bij in de buurt en eigenlijk ontlopen ze elkaar niet zoveel. Door deze 2 te vergelijken zou je volgens ons dus in staat moeten zijn om uiteindelijk een abonnement te gaan afsluiten bij de beste sim only provider die bij jou past.